英语试题 手机站

[英语感叹句what和how的区别]中考英语感叹句专题练习题及答案

时间:2019-01-07 19:43:40 英语试题 投诉建议

  中考英语试题对学生学习的英语和教师的英语教学具有导向功能,所以希望大家认真备考中考英语。以下是小编给你推荐的中考英语感叹句练习题及答案,希望对你有帮助!

  中考英语感叹句专题练习题

  一、选择题

  1、________ great news it is! We’ll have a school trip next week.

  A. What a B. What C. How a D. How

  2、—We are going to take part in Running Man.

  —______ exciting news!

  A. What B. What an C. How D. How an

  3、--- _______ it is!

  -- Let’s go out and enjoy the sunshine!

  A. What a lovely day B. How windy C. What a rainy day D. How wet

  4、_______ fat sheep they are!

  A. What B. What a C. How D. How a

  5、﹣________ angry Kangkang looks!What happened?

  ﹣He found his mother reading his diary when he returned home yesterday.

  A.How B.What C.What an

  6、______ nice holiday the Turners have had!

  A. What B. How C. What a D. How a

  7、 - _____ heavy the rainstorm is!

  -Yes, the town has experienced the most serious flood during the past ten years.

  A. How B. What C. How a D. What a

  8、 wonderful speech Emmagave at the UN conference!

  A.How B.What C.What a D.What an

  9、—Do you know that Tom fell off his bike and broke his leg this morning?

  —Really? bad news! I'm sorry to hear that.

  A.What B.What a C.How D.How a

  10、________ interesting book the girl has!

  A. How B. How an C. what a D. what an

  11、---The firemen did all their best to put out the fire.

  --- excellent firemen!

  A. What B. What an C. How an D. How

  12、______ good father Mr.King is! He always plays games with his daughter after work.

  A.What B.What a C.How D.How a

  13、Look! The model is walking to us. ______ nice dress!

  A.What B.What a C.How D.How a

  14、-It is reported that cancer can be controlled at a temperature lower than 100℃ below zero. -Really?______ nice surprise!

  A. How B. What C. What a D. What an

  15、—Jane won the first prize in the English speech contest.

  一__________ big progress she has made! She used to be weak in English.

  A. How B. How a C. What D. What a

  16、_____ excellent advice he has given us!

  A. What an B. How an C. What D. How

  17、—___________ useful advice you have given to me! Thank you so much!

  —You’re welcome.

  A. What a B. What an C. How D. What

  18、--- TuYouyou has won the Nobel Prize.

  --- ______ great she is! We Chinese are so proud of her.

  A. What a B. What C. How a D. How

  19、________ dog! Everyone would like to own one like him.

  A. How lovely B How a lovely C. What a lovely D. What lovely

  20、 ______ exciting news it is! Our government is doing something to stop the haze (雾).

  A. What B. What an C. How D. How an

  21、---Have you seen the film Alice in Wonderful?

  ---Yes. ____________ wonderful film it is!

  A. What B.What a C.How D.How a

  22、_____good advice it is!

  A. How a B. What a C. How D. What

  23、________ nice flowers ! Where did you buy them?

  A.How B.What C.What a D.What an

  24、______ good news it is! I feel so ________.

  A. What, exciting B. What, excited

  C. What a, exciting D. What a, excited

  25、________ interesting book the girl has!

  A. How B. How an C. what a D. what an

  26、—_______ the flower is! Do you know who bought it?

  A. How nice B. What nice C. What a nice D. How a nice

  27、_______ awful the weather is! I’m afraid we have to cancel our sports meeting.

  A. What an B. What C. How an D. How

  28、— Wow, I've got an A in my math test.

  — wonderful news it is!

  A.What a B.How C.What D.So

  29、 ___ pretty your dress is!

  A What B What a C How D How a

  30、 fast the boys are running !

  A. What B. What a C. How D. How a

  31、— Dad, what do you think of the picture I drew?

  — ________ ! It’s the nicest one that I have ever seen.

  A. What beautiful B. How terrible

  C. How wonderful D. What wonderful picture

  32、_______ bad weather it is !

  A. How B.What a C. What

  33、--My good friend says his classmates are going to travel this weekend.

  -- __________________!

  A. How exciting news B. What an exciting news C. What exciting news

  34、 ---The 2010 World Expo (世博会) which will last 184 days will be held in Shanghai on May 1st.

  --- ________ exciting news! We shall try our best to support it.

  A. How B. What C. How an D. What an

  35、 — She used to have long straight hair, but now she’s got short curly hair.

  —_________!

  A. What a nice girl B. How a nice girl. C. What nice girl D. How nice girl

  36、—____________ great pictures! Who drew them?

  —My sister Gina did.

  A.What B.What an C.How D.How a

  37、—_____ the weather is today!

  A. What a bad B. What bad C. How bad a D. How bad

  38、_________! It makes my eyes feel uncomfortable.

  A. How strong light B. How a strong light

  C. What a strong light D. What strong light

  39、—_______ interesting the storybook is!

  —Yes. I have read it twice.

  A. What B. What an C. How D. How an

  40、________ beautiful music it is! I really enjoy it.

  A. How B. What C. How a D. What a

  中考英语感叹句专题练习题答案

  一、选择题

  1、B

  2、A

  3、A

  4、A

  5、A

  6、C

  7、A

  8、C

  9、A

  10、D

  11、A

  12、B

  13、B

  14、C

  15、C

  16、A

  17、D

  18、D

  19、C

  20、A

  21、B

  22、D

  23、B

  24、B

  25、D

  26、A

  27、D

  28、C

  29、C

  30、C

  31、C

  32、C

  33、C

  34、B

  35、A

  36、A

  37、D

  38、B

  39、C 中心词interesting是形容词,感叹句应用how引出。句子结构为:How+形容词/副词+主语+谓语(+其他)!句意:“这本故事书真有趣啊!”“是啊,我已经读两遍了。”

  40、B

 

《[英语感叹句what和how的区别]中考英语感叹句专题练习题及答案.doc》
将本文的Word文档下载到电脑,方便收藏和打印
推荐度:
点击下载文档

【[英语感叹句what和how的区别]中考英语感叹句专题练习题及答案】相关文章:

2021成人高考高起点英语试题及答案01-03

2021成人高考专升本英语试题及答案01-03

​2022安徽中考英语试题及答案12-08

​2022福建中考英语试题试卷及答案12-08

2022河北中考英语试题试题及答案12-08

2022河南中考英语试题及答案12-08

2022天津中考英语试题及答案12-08

2022陕西中考英语试题及答案A卷12-05

2022江西中考英语试题及答案12-05

2022云南中考英语试题卷及答案12-05